14. 5. 2024   |   svátek má Bonifác
 

Višňový džem

Název Množství a jednotka
višně 1 kg
želírovací cukr 500 g
kyselina citronová 1 lžička

Kuchyně: česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 30 min.
Mamut :-)



Postup
Višně umyjeme, odstraníme stopky a vypeckujeme. Dáme do většího hrnce a vaříme bez vody asi deset minut. Tyčovým mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, buď dohladka, nebo tak, aby zůstaly větší kousky. Přivedeme k varu, přidáme želírovací cukr, povaříme pět minut za stálého míchání a odebírání vzniklé pěny. Přidáme lžičku kyseliny citronové, povaříme ještě minutu a odstavíme, Ihned plníme do vyvařených, suchých skleniček, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru alespoň na pět minut.


 


RECEPTY

Kuřecí závitky se sušenými rajčaty

Postup: Plátky kuřecího masa naklepeme, osolíme, opepříme bílým pepřem, poklademe... zobrazit recept

RECEPTY

Pistáciové rohlíčky

Postup: Nesolené loupané pistáciové oříšky rozmixujeme najemno. Na vál nasypeme hladkou... zobrazit recept

RECEPTY

Česneková sýrová pomazánka

Postup: Vajíčka uvaříme natvrdo. Mezitím nastrouháme eidam a prolisujeme česnek. Sýr... zobrazit recept

RECEPTY

Dýňové pyré

Postup: Dýni očistíme, lžící vydlabeme semena, nakrájíme na kostky a společně s... zobrazit recept

RECEPTY

Špagetová bábovka

Postup: Špagety uvaříme v osolené vodě téměř doměkka - nedovaříme úplně, budeme je... zobrazit recept

VÝŽIVOVÁ PORADNA

Doporučení pro ty, kteří chtějí trvale zhubnout a chystají se k výživovému poradci

Alespoň týden si pište přesně, co jíte, pijete, v kolik hodin přesně, co... zobrazit článek

PENZIONY

Hotel Singer

Citlivě a vkusně zrekonstruovaný Hotel Singer naleznete v klidné obci Ludvíkov...